De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Donderdag 12 t/m zondag 15 mei staan Zeeuwse toneelproducties in de schijnwerpers

Het Middelburgs Theater, de Zeeuwse Komedie en Theatergroep Zierik staan komende dagen allemaal op de planken. Van donderdag 12 t/m zondag 15 mei zijn de voorstellingen Aquarium, Impersant en Struisvogels op de Coolsingel alle drie meerdere keren te bekijken.

Aquarium in Middelburg
Het Middelburgs Theater speelt de komende weken de zwarte komedie ‘Aquarium’ van Nathan Vecht. Rein Borcheld, Astrid de Buck, Koen Mijnheer en Ploneke Scholtsz voeren dit satirische stuk op. ‘Aquarium’ toont hoe we in het digitale tijdperk onze privégegevens uit handen geven en hoe we onze vrijheden inleveren. Komend weekeinde zijn er voorstellingen op zaterdag 14 mei om 20.00 uur en zondag 15 mei om 14.30 uur in het Middelburgs Minitheater.

RESERVEREN VOOR AQUARIUM

Impersant in Vlissingen
De Zeeuwse Komedie uit Vlissingen brengt het stuk Impersant. Twee zussen met uiteenlopende karakters komen wekelijks bij elkaar om te kaarten en ‘impersant’ te praten over alles wat hen bezighoudt. Wat verbindt de twee? Welke familieverbanden zijn er? En hebben de dames meer overeenkomsten dan vooraf gedacht? Met veel humor wordt een beeld neergezet waar we onszelf en anderen in kunnen herkennen. De voorstelling is te zien donderdag 12 mei en vrijdag 13 mei (allebei 20.00 uur) in de Muziekkazerne in Vlissingen en Zaterdag 14 mei en Zondag 15 mei (beide 14.30 uur) in de bioscoopzaal van Zorgcentrum Scheldehof, eveneens in Vlissingen.

RESERVEREN VOOR IMPERSANT

Struisvogels op de Coolsingel in Zierikzee
Theatergroep Zierik uit Zierikzee brengt ‘Struisvogels op de Coolsingel’ ten tonele. Een indringende voorstellingenreeks over het bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940. In totaal bevat het zeven monologen van burgerslachtoffers, deels met elkaar vervlochten. De verhalen geven een intiem inkijkje in het leven van gewone burgers rondom een historisch ingrijpende gebeurtenis. De monologen zijn te zien in Theater De Verdieping in Zierikzee. Op de speelavonden op donderdag 12 en vrijdag 13 mei (beide 20.00 uur) worden 2 of 3 delen opgevoerd. Tijdens de marathondag, zaterdag 14 mei (vanaf 14.30 uur) zijn alle monologen te zien.

RESERVEREN VOOR STRUISVOGELS OP DE COOLSINGEL


 
 
 
E-mailen
LinkedIn