De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Internationaal dansspektakel in Bergen op Zoom: Dirty dancing op z’n Cubaans

(c) Philippe Fretault

Een mix van passie, vrolijkheid, ritmische dansen, soulvolle zang en een liefdesverhaal. Voor de allereerste keer is de internationale dansshow ‘Soy de Cuba’, met allemaal artiesten uit de zwoele Caraïben, in Nederland te zien. De Nederlandse première was woensdag 18 mei in het Scheldetheater in Terneuzen, de voorstelling is ook nog te zien op woensdag 8 juni in De Maagd in Bergen op Zoom.

Hans Puik 03-06-22,

Dirty dancing op z’n Cubaans, dat is waarschijnlijk de beste omschrijving van Soy de Cuba (‘Ik kom uit Cuba’). Tijdens het dans- en muziekspektakel wordt het publiek meegenomen op een zonovergoten trip naar het Caribische eiland Havana. Een grote groep dansers en een zeskoppige liveband dompelen de toeschouwers onder in het bruisende leven van de stad. Temperamentvolle klassieke Cubaanse dansen als salsa, mambo en rumba worden afgewisseld met moderne varianten als streetdance en reggae. Authentieke filmbeelden en uitdagende outfits maken het feest compleet.

Tien jaar geleden was de show al te zien in Frankrijk en daar werd het een ongekend succes. De voorbije jaren breidde het spektakel zich uit over steeds meer landen en TripleT Agency haalde de voorstelling voor het eerst naar Nederland.

De voorstelling draait om de jonge Ayala, die het plukken van tabak op het platteland beu is. Ze wil graag danseres worden in Havana en belandt in een energieke wereld. Die wereld is niet alleen maar pracht en praal, ze leert ook de donkere kant van intriges, jaloezie en rivaliteit kennen. Voor het publiek wordt het vooral genieten van muziektheater in optima forma, het zorgt voor een flinke portie positieve energie.

Soy de Cuba, woensdag 8 juni, 20.00 uur in De Maagd in Bergen op Zoom

Bestel hier kaarten voor deze voortstelling 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn