De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Creatieve jongeren strijden om landelijke finaleplek tijdens voorronde Kunstbende Zeeland

Op zondag 3 april openen Theater de Mythe en Podium ’t Beest in Goes van 13.00 tot 18.30 uur hun deuren voor de Zeeuwse voorronde van Kunstbende. Zeventig Zeeuwse jongeren strijden in verschillende kunstcategorieën om een plek in de landelijke finale in Amsterdam.

Hans Puik 21-03-22, LINK NAAR PUBLICATIE IN PZC

Kunstbende is het creatieve platform voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar en de springplank voor een nieuwe generatie creatievelingen in de categorieën Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. In Zeeland is de organisatie in handen van ZB Bibliotheek van Zeeland.

Tijdens de voorronde betreden ambitieuze jongeren het podium met eigen werk. Ze presenteren hun kunsten aan zowel publiek als aan een vakjury, bestaande uit professionals uit de creatieve sector. Tussendoor zijn er optredens van MBO Dans Goes, diabolo-artiest Ezra Veldman en levend standbeeld Amber Houtzager. De presentatie van de middag is in handen van Evita de Roode, Kevin van Gorkom, Steffen Brinkhaus en Yael van der Puil. De voorronde van Kunstbende Zeeland is voor iedereen gratis toegankelijk.

Het volledige programma staat vanaf 25 maart online op kunstbende.nl/wedstrijd/voorronde-zeeland.

 
 
 
E-mailen
LinkedIn