De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Komende zaterdag is 'Zak te Voet', de culturele zomerochtendwandeling van Zeeland


Zak te Voet is dé culturele zomerochtendwandeling van Zeeland met onderweg fantasierijke vertellingen en kleine muziek- en theatervoorstellingen. A.s. zaterdag (17 juni) is het evenement in Nisse aan haar tweede editie toe. Met geweldige weersvoorspellingen lijkt een succeseditie gegarandeerd.

Hans Puik – 14-06-23

Wandelen bij zonsopkomst en telkens verrast worden door intieme optredens van Zeeuwse artiesten of gezelschappen. Dat is in een notendop het concept van ‘Zak te Voet’. Het heggengebied in Landschapspark Borsele met zijn welen en bloemdijken is opnieuw het decor voor deze bijzondere wandeling.


‘De morgenstond heeft goud in de mond’, het is een spreekwoord dat volledig van toepassing is op ‘Zak te Voet’. De start is namelijk al tussen 05.00 en 07.00 uur in de vroege morgen. De ideale gelegenheid om het ontmoeten van familie, vrienden en relaties te combineren met een gezonde zomerochtendactiviteit.
Nog even terugblikken op de editie van vorig jaar. Toen werden deelnemers op de Valdijk opgewacht door de boswachter van Natuurmonumenten die iets vertelde over het fraaie heggengebied. Daarna liep men tussen de heggen richting Nisse om op een luwe plek aan de rand van een veld verrast te worden door een verhalenverteller. Met zijn bijzondere vertellingen nam hij het publiek mee in een mooie fantasiewereld. Ook dit jaar geeft hij ‘acte de présence’.


Daarna werd gewandeld naar de kerk van Nisse, waar mensen van de Zeeuwse Muziekschool klassieke klanken lieten horen. Verderop in de route brachten acteurs van de Jeugdtheaterschool Zeeland met de voorstelling ‘iets anders verpakt, maar niet gek’ een bijzondere boodschap. Op de Oudekamersedijk, een gedenkplaats voor vroeg overleden kinderen, stonden twee dichters en op de Valdijk bracht een Zeeuwse muzikant ‘Jewannes van der Linde’ weer tot leven.


Dat was de editie van 2022, welke optredens dit jaar allemaal voorbij komen, blijft voorlopig een verrassing. De start is vanuit kruispunt Ambachtsherendijk en Brilletjesdijk in Nisse en er zijn routes van 11, 15 of 20 kilometer. De deelname bedraagt 10 euro per persoon. (kinderen en jongeren tot 18 jaar zijn gratis). De opbrengsten gaan naar goede doelen in de regio. Info en aanmelden via https://www.ZakTeVoet.nl.

 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn