De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Koor A58 geeft optreden in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland

Ruim 60 zangers en zangeressen staan woensdagavond op het podium in het Dorpshuis in Rilland. Koor A58 geeft een concert en hoopt door middel van taart- en cakeverkoop en een verloting geld binnen te halen om volgend jaar groots uit te pakken met de viering van het 25-jarig jubileum.

Hans Puik 13-04-23

De kracht van koor A58 zit ongetwijfeld in het brede repertoire, de verrassende arrangementen en  ‘verhalende’ podiumpresentatie. Ze zijn onderscheidend en doen het altijd net ietsje anders dan andere koren. Van ‘ballad’ tot ‘rock’ in traditionele koorzettingen, via close-harmony richting vocal jazz en dit alles zowel met pianobegeleiding als a capella, van één- tot achtstemmig.

Rob van der Meule is een bekende naam in Zeeland, hij dirigeert het koor A58 sinds de oprichting in 1999. Hij voltooide zijn zangopleidingen aan het Brabants conservatorium en in Kopenhagen aan het Complete Vocal Institute (CVI). Van der Meule is ondermeer bekend als docent van de Muziekschool Zeeland, tegenwoordig geeft hij les aan het koninklijk conservatorium te Brussel (afdeling musical). Daarnaast is hij dirigent van het vrouwenkoor Sea Sound Singers en het Scheldeloodsenkoor. Met zijn koren heeft hij in de loop der jaren vele prijzen en onderscheidingen in ontvangst mogen nemen.

Sinds enkele jaren is Rutger de Ronde de vaste pianist van Koor A58. Hij begon op vierjarige leeftijd als koorlid van de Zeeuwse Koorschool te zingen en op achtjarige leeftijd met pianospelen. Hij behaalde zijn Bachelordiploma aan het Rotterdams Conservatorium en volgde masterclasses bij o.a. Reinbert de Leeuw en Jean-Bernard Pommier.
Het 25-jarig jubileum in 2024 zindert al in de lucht met prachtige nieuwe nummers rondom het thema ‘Afrika’. A.s. woensdag brengt het koor een gevarieerd programma en wordt alvast een tipje van de Afrika-sluier opgelicht. De kracht van ‘A58’ zit niet alleen in het zeer diverse repertoire, maar vooral in de verrassende uitvoering met het kenmerkende ‘lichte’ karakter. Melodie- en stemvoering van de verschillende partijen en akkoorden die ‘kleur’ geven aan de melodie spelen daarin een belangrijke rol. Genoeg redenen voor een bijzonder concert.

Woensdag 19 april, 20.00 uur in Dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland: Koor A58 on air! Tickets a €10,- zijn te bestellen via kaartverkoopa58@gmail.com.

 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn