De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Bluesgigant

Matt Schofield speelt in Terneuzen: ‘Blues is mijn manier van communiceren’

TERNEUZEN - De Britse bluesgitarist Matt Schofield (41) wordt alom beschouwd als één van de meest vernieuwende bluesgitaristen die het Verenigd Koninkrijk heeft voortgebracht. Aankomende zaterdag komt hij naar Terneuzen voor een optreden in Porgy en Bess.

Hans Puik 06-12-18, LINK NAAR PUBLICATIE IN PZC

Foto John Panjer

De gitarist, vocalist en songwriter mag zich samen met namen als Eric Clapton en Peter Green rekenen tot de top tien van de beste Britse bluesgitaristen ooit. Naast zijn melodische stijl staat Schofield bekend om gepassioneerde en emotionele liveoptredens. De blues betekent veel voor hem. ,,Zeg maar gerust alles. Ik heb altijd bluesgitaar gespeeld en de blues is mijn manier van communiceren. Ik kan er mijn gevoelens en emoties mee delen.”

In zijn familie weinig muzikanten, maar de vader van Schofield hielp zijn zoon wel aan de nodige muziekkennis. ,,Hij had een uitgebreide vinylcollectie, dus ik luisterde als kind veel naar bluesplaten. Toen ik als tiener een video zag van drie jammende artiesten, BB King, Albert Collins en Stevie Ray, was ik verkocht. Binnen zes maanden speelde ik in een band en de rest is geschiedenis.”

De topgitartist heeft al in meer dan 25 landen opgetreden en is een graag geziene gast op bluesfestivals. Schofield speelde in Nederland onder meer op het hoofdpodium van North Sea Jazz, trad op in de TV show ´Vrije Geluiden´ en komt jaarlijks naar ons land voor een clubtour. ,,Na Engeland en Amerika is Nederland het land waar ik het meeste optredens heb gegeven. Het is me dierbaar omdat ‘jullie’ liefhebbers zijn van livemuziek en een paar van mijn beste vrienden zijn Nederlanders.”

De bluesgigant was al twee keer eerder in Porgy & Bess, één keer solo en een keer samen met singer-songwriter Ian Siegal. Zaterdag neemt Schofield als special guests de Nederlandse begeleidingsband The Kings Rhythm Crew mee naar Terneuzen. ,,Ze spelen mijn muziek op briljante wijze en ze staan garant voor een leuke en spannende avond.”

Matt Schofield & The Kings Rhythm Crew

zaterdag 8 december 2018, Porgy & Bess in Terneuzen, aanvang 20.30 uur

 
 
 
E-mailen
LinkedIn