De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Slecht vertelde mop zorgt voor vuurwerk in tragikomedie 'Gelukkig nieuwjaar?!’

 

Midden in de zomer kijken naar een toneelstuk over een Oudejaarsavond. Het kan deze dagen in Bergen op Zoom. Toneelgroep Phoenix brengt - onder regie van Gijs de Rooij - een hedendaagse tragikomedie die het publiek meeneemt naar een Oud en Nieuw die ze niet snel zullen vergeten.

Hans Puik 16-06-23

Een huisje zonder openhaard, een dochter die maar niet wil terugbellen. Een zieke vriendin, sterretjes, zeer bijzondere oliebollen en drank, veel drank. Het zijn de eerste perikelen voor een spetterende oudejaarsavond. Alle ingrediënten voor een humorvol toneelstuk.

Toneelgroep Phoenix is één van de langst spelende toneelgezelschappen van Bergen op Zoom. Het gezelschap staat bij iedere productie onder leiding van een nieuwe regisseur, dit keer is dat Gijs de Rooij.

‘Gelukkig nieuwjaar?!’, zo heet de nieuwste productie. Een extra bijzonder stuk omdat het de laatste keer is dat Jacqueline Gillisse meespeelt. Na 40 jaar neemt ze afscheid van Phoenix met haar vertolking van de rol van Lisa.

De overige rollen worden gespeeld door Laura Rutten (Emma), Harvey Nuytemans (Sander), Frans Bominaar (Pieter), Femke Castenmiller (Debby), Vincent Kil (Frank) en Leon van Dorst (Ben). In het verhaal is een slecht vertelde mop uiteindelijk aanleiding voor het echte vuurwerk: het spelen van een spelletje, waarbij toeschouwers zich steeds meer zullen afvragen hoe goed de vrienden elkaar eigenlijk kennen en óf het wel een Gelukkig Nieuwjaar wordt?

Nog te zien op vrijdag 16 juni (20.00 uur) en zaterdag 17 juni (14.00 en 20.00 uur) bij Jac Danst in Bergen op Zoom. Kaarten te bestellen via: https://toneelphoenix.nl/index.php/gelukkig-nieuwjaar/

 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn